Ce presupune serviciul de recrutare și de ce să alegi DAD HC

Ce presupune serviciul de recrutare și de ce să alegi DAD Human Capital

25.08.2022

Îți mai amintești de exercițiile celea de la școală unde trebuia să alegi răspunsul din mai multe variante? Cel mai interesant era când existau mai multe variante corecte și tu tot încercai să alegi. Uite că uneori și în afaceri există situații pentru care nu ai suficiente resurse ca să le rezolvi. Anume despre o astfel de situație vom vorbi în acest articol. Mai exact, despre serviciul de recrutare a personalului și despre opțiunile pe care le ai pentru a-ți găsi angajații potriviți.

Cu siguranță, ți s-a întâmplat măcar o dată în viață să fii nevoit să concediezi pe cineva. Nu? Dar cineva dintre angajați și-a dat demisia? Bine, ideea e că în astfel de situații trebuie să cauți oameni noi. Și, după cum ți-am spus, ai câteva opțiuni:

A. Să te ocupi de asta de sine stătător, să publici un anunț, să-ți suni cunoștințele poate au vreo recomandare pentru tine, să citești CV-uri și scrisori de intenție și să faci tooooot ce ține de recrutarea personalului;

B. Să încredințezi acest lucru departamentului de resurse umane. Iar dacă nu ai în companie un astfel de departament, poți angaja un specialist HR special pentru asta;

C. Să externalizezi acest proces unei companii care prestează servicii de recrutare.

De ce să externalizezi serviciile ce țin de recrutarea personalului?

Se spune că dacă vrei ca ceva să fie făcut bine, fă-o singur. Dacă alegi varianta A, ai toate șansele să găsești omul potrivit, care să lucreze așa cum vrei și cu care să găsești limbaj comun foarte ușor. Totuși, ai pierde o grămadă de timp pe asta în loc să te ocupi de alte task-uri pe care le ai la ordinea zilei.

Gândește-te la anunț, la toate site-urile pe care ar trebui să le postezi, la zecile de CV-uri și la orele pierdute pe interviuri. Așa că nu putem spune dacă asta într-adevăr e cea mai bună opțiune.

Dacă alegi varianta B, trebuie să investești bani în dezvoltarea unui departament de resurse umane, în salarii, menținerea unui oficiu, abonamente VIP la diverse platforme de recrutare, gadgeturi etc. Să fim sinceri, nu întotdeauna ai nevoie de angajați noi, dar dacă deschizi un astfel de departament, trebuie să-l menții. Nici măcar să angajezi o persoană pentru acest lucru, în timp, la sigur nu va fi mai ieftin. Chiar și când nu ai posturi vacante, vei fi nevoit să-i achiți un salariu și să o asiguri cu loc de muncă și alte resurse necesare.

Iar dacă alegi varianta C, scapi de o bătaie de cap și la urmă te alegi cu un angajat fix cum ți-ai dorit. Într-adevăr, va trebui să faci un efort și să ieși din zona ta de confort. Dacă până acum nu ai mai externalizat niciun serviciu, poți avea anumite dubii. Uneori e greu să ai încredere în alte persoane, mai ales când nu sunt lângă tine ca să le poți supraveghea lucrul 24/24. Ce putem să-ți spunem însă e că merită să încerci. Și că, de fapt, nu riști nimic. Din contra, ai numai de câștigat.

Uite, când pleci într-o vacanță peste hotare și ai nevoie de cazare și de o mașină, ce faci? Cu siguranță, nu-ți iei în rate un apartament acolo sau o mașină. În schimb, închiriezi. Acest lucru îți permite să te bucuri de o vacanță în confort și, totodată, să economisești. Exact asta înseamnă externalizarea unui serviciu – a închiria ceva de ce ai nevoie acum, dar care nu-ți va trebui pe termen lung.

Cu alte cuvinte, dacă alegi să găsești o companie care să se ocupe de recrutarea noilor angajați, obții următoarele beneficii:

 1. Nu mai trebuie să investești resurse prețioase (timp, bani, spațiu etc.) în deschiderea și menținerea unui departament de resurse umane;
 2. Nu mai trebuie să investești bani în promovarea anunțurilor de angajare;
 3. Nu mai ai nevoie să cumperi tot felul de softuri de gestionare a CV-urilor;
 4. Reduci timpul petrecut la diverse interviuri și întrevederi cu potențialii angajați;
 5. Reduci riscul de a angaja oameni nepotriviți pentru funcția vacantă pe care o ai.

Citește și: De ce afacerile din Moldova apelează la serviciile de recrutare outsource

Serviciul-de-recrutare_DAD-Human-Capital-2

Ce include serviciul de recrutare a personalului la DAD Human Capital

 • Crearea profilului candidatului;
 • Elaborarea anunțului de angajare;
 • Promovarea anunțului pe platformele disponibile;
 • Colectarea și gestionarea CV-urilor;
 • Contactarea candidaților și stabilirea primului interviu;
 • Organizarea interviurilor și testarea candidaților;
 • Verificarea informațiilor oferite de candidați și a recomandărilor acestora;
 • Selectarea celor mai potriviți angajați;
 • Stabilirea și organizarea interviului II (candidații selectați se întâlnesc cu angajatorul);
 • Monitorizarea angajatului pe parcursul perioadei de probă;
 • Oferim o garanție de până la 3 luni (dacă în acest timp noul angajat pleacă sau îl demisionezi pentru că nu face față sarcinilor, noi îți recrutăm un alt angajat absolut gratuit.)

Ce trebuie să facă antreprenorul pentru a beneficia de serviciile noastre?

Deși recrutarea personalului e un proces complex și presupune mai mulți pași, noi am simplificat la maximum partea ta de muncă. Astfel, tot ce trebuie să faci tu e să completezi un formular super accesibil, unde să-ți notezi numele, prenumele și datele de contact. Iar ulterior să ne spui ce funcții vacante ai, ce condiții de muncă propui și ce fel de angajați ți-ai dori. Atât

De restul ne ocupăm noi. Te contactăm, creăm profilul angajatului perfect, elaborăm un anunț de angajare atractiv și informativ. Tot noi avem grijă ca acest anunț să ajungă la cât mai mulți oameni. Așa că îl plasăm pe toate platformele posibile și imposibile și ne ocupăm și de promovarea lui. Apoi, gestionăm CV-urile și dintre toți candidații, îi vom selecta pe cei care se potrivesc mai bine cu ceea ce cauți tu. Organizăm un interviu de triere, analizăm toate informațiile despre fiecare candidat și oferim teste ca să vedem munca oamenilor și în practică. După toate astea, cei mai buni candidați ajung la un interviu cu tine. Și deja tu vei lua decizia finală.

Suportul nostru nu se termină aici. Chiar și după angajarea persoanei, noi te ajutăm să o integrezi în colectiv. Discutăm atât cu tine, cât și cu angajatul în cauză, pentru a facilita colaborarea dintre voi și pentru a identifica și a soluționa eventualele probleme. Și asta pe toată perioada de probă.

Dacă în tot acest timp lucrurile merg ca pe strună, misiunea noastră se consideră încheiată cu succes. Dacă însă intervine ceva și fie angajatul își dă demisia, fie tu nu ești mulțumit de munca lui, noi îți aducem un alt angajat (absolut gratuit!).

Sună bine?
Contactează-ne acum și hai să stabilim o întâlnire ca să discutăm toate detaliile sau completează formularul de pe site și te găsim noi.

Autori:

Cristina Malache, copywriter

Abonează-te la rețele sociale 👇