Prețul pentru serviciile de contabilitate. Cum se stabilește?
prețul servicii de contabilitate cover

Prețul pentru serviciile de contabilitate. Cum se stabilește?

22.11.2022

Serviciile de contabilitate sunt necesare absolut oricărei companii, indiferent de domeniul ei de activitate. Totuși, nu toți administratorii angajează un contabil sau o echipă de contabili. Foarte mulți optează pentru outsourcing, fiindcă așa pot beneficia de serviciile unui contabil fără să cheltuie o groază de bani pe salariu, indemnizații, gadgeturi și softuri destul de costisitoare. În prezent, pe piață există mai multe companii de contabilitate care își propun serviciile. Chiar dacă oferă aceleași servicii, acestea au prețuri diferite. Iar acest lucru îi induce în eroare pe antreprenori și îi face să se întrebe după ce criterii aceste companii stabilesc prețurile și dacă nu cumva cifrele sunt luate din pod. Venim cu câteva informații ca să înțelegi cum se stabilește prețul pentru serviciile de contabilitate.

Cum se calculează prețul pentru serviciile de contabilitate

Metode pentru a stabili prețul pentru serviciile de contabilitate

Unele companii de contabilitate creează pachete:

Exemplu:

Pachetul #1 (pentru x vânzări) = 2 000 MDL

Pachetul #2 (pentru y vânzări) = 4 000 MDL

Pachetul #3 (pentru z vânzări) = 6 000 MDL

Astfel, prețul ți se va propune în funcție de volumul de vânzări pe care le are compania ta.

Alte companii au un preț minim stabilit. Adică mai jos nu coboară, pentru că na, nu fac voluntariat. Trebuie și ele să achite impozite, salarii etc. La această taxă minimă, fixă se adună un anumit procent din vânzările pe care le ai.

Citește și: Ce beneficii extrasalariale ieftine le poți oferi angajaților

Exemplu:

3 000 (taxa minimă) + 15% vânzări = preț

În această situație, prețul va depinde de vânzările pe care le faci. Ai mai multe vânzări, prețul crește, ai mai puține vânzări, prețul scade.

Alte companii calculează prețul în funcție de genul de activitate, de numărul tranzacțiilor, dacă ești sau nu plătitor de TVA etc.

Totodată, există companii care atunci când stabilesc prețul pentru serviciile pe care le prestează țin cont și de câți ani de activitate ai. De exemplu, pentru un start-up, poate fi un preț mai mic decât pentru o companie mică sau mijlocie.

La ce trebuie să fie atent un antreprenor atunci când caută o companie care să-i ducă evidența contabilă

  • Cât de frecvent vei primi rapoartele financiare și ale informații utile;
  • Cine urmărește când să achiți salariile (tu sau contabilitatea);
  • Posibilitatea de a schimba contabilul sau echipa de contabili;
  • Analizează dacă compania respectivă va putea să-ți presteze servicii de contabilitate pe măsură ce vei crește.

Concluzie: E firesc ca diferite companii să-ți propună prețuri diferite pentru același gen de servicii. De cele mai multe ori prețurile pentru serviciile de contabilitate se stabilesc fie pe pachete, fie ținând cont de următoarele lucruri: volumul de vânzări, mărimea companiei, genul de activitate, dacă clientul e sau nu plătitor de TVA etc. E important să analizezi din start oferta, să te asiguri că îți convin condițiile, că informațiile ți se vor furniza la timp și că firma de contabilitatea aleasă de va putea deservi chiar dacă compania ta va crește considerabil.

Pentru mai multe informații, contactează-ne! Vezi AICI cât de costă contabilitatea pentru afacerea ta.

prețul servicii de contabilitate