Cum să-ți dezvolți afacerea de bere artizanală: Litra Brewing Com...

Cum să-ți dezvolți afacerea de bere artizanală: Litra Brewing Company – Serghei Litra | DAD Podcast #37

24.03.2023

Prin acest proiect ne-am propus să-ți facem cunoștință cu cât mai mulți antreprenori de la noi, să-ți prezentăm cele mai interesante și originale idei de afaceri și să promovăm afacerile locale. Invitatul de astăzi al podcastului DAD este Serghei Litra, fondatorul Litra Brewing Company.

Chiar dacă a început ca importator de bere artizanală, la scurt timp, Serghei a înțeles că își dorește ceva mai mult. Apoi a fondat Litra Brewing Company – prima fabrică de bere artizanală și de familie din Moldova. A ales să învețe de la specialiști, așa că a mers în Bavaria. Apoi a achiziționat utilaje și continuă să investească în proiectul său și acum.

Acum Litra Brewing Company este o afacere în creștere, iar Serghei are planuri destul de mari. În cadrul interviului, el ne-a povestit despre cum a pus bazele acestui business, care au fost principalele provocări cu care s-a confruntat, dar și ce scopuri urmărește.

A fost dificil să convingă piața să încerce un produs nou și mai scump

chiar dacă era mai bun și de o calitate net superioară. A început vânzând bere la draft, apoi a intrat și în marketuri.

Litra Brewing Company nu e numai despre o băutură, e despre creativitate, originalitate și calitate. Serghei își dorește să dezvolte o fabrică de familie, care să fie transmisă din generație în generație și să continue tradiția de a produce o bere artizanală bună aici, în Moldova.

Fiind întrebat despre strategiile de marketing pe care le aplică pentru a-și promova produsul, Serghei a spus că, deși a încercat mai multe metode, cel mai eficient e să urmărească calitatea produsului. Pentru că atunci când un produs e de calitate, oamenii aleg să-l cumpere repetat și să-l recomande.

Fondatorul Litra Brewing Company ne-a vorbit despre ce înseamnă o bere de calitate și despre care bere ar fi mai bună: berea la draft VS berea la sticlă.

Vizionează interviul integral și află cum a reușit să ajungă pe rafturile magazinelor de la noi, unde anume poți găsi berea marca Litra, dar și ce planuri de viitor are Serghei Litra în legătură cu afacerea sa.

Episodul #37 din DAD Podcast este cu Serghei Litra fondator Litra Brewing Company, despre berea artizanală în Moldova;

00:00 – Intro
01:07 – Cum a început Litra Brewing Company
09:34 – De când Litra este pe piață
15:54 – Piața de bere artizanală din Moldova
17:51 – Producția la Litra Brewing Company
23:15 – Provocările unui producător de bere
26:37 – Ce presupune calitatea berii?
42:15 – Dificultățile și specificul business-lui
49:40 – Care bere este mai bună? La Draft sau la sticlă? *
55:50 – Cum ieși să vinzi în rețele de supermarket?
1:07:40 – Face Litra Brewing Company marketing?
01:21:41 – Planurile Litra Brewing Company
01:24:09 – Promoție
01:24:21 – Final