Cum crești afacerea de 2 ori într-un an | Andrei Shuleansky | DAD Podcast #39

Cum crești afacerea de 2 ori într-un an | Andrei Shuleansky | DAD Podcast #39

29.05.2023

Invitatul de astăzi al Podcastului DAD este Andrei Shuleansky. Andrei este expert în creșterea accelerată a afacerilor și business consultant. Asta înseamnă că oferă suport antreprenorilor care fie că se confruntă cu probleme în afaceri, fie vor să se extindă, să lanseze un produs nou să câștige mai mult și apelează la serviciile lui. Un fel de antrenor personal, doar că în domeniul businessului.

Cum crești afacerea – despre ce am discutat în interviu

În cadrul interviului, am discutat despre ce anume face un business tracker, cum îi ajută pe antreprenori și care sunt instrumentele pe care le aplică.

Andrei ne-a spus că clasifică oamenii de afaceri în două mari categorii – cei care au drept scop să câștige cât mai mulți bani și cei care își doresc să schimbe lumea în mai bine, să vină cu soluții, să ajute oamenii. Cei din urmă sunt motivați să muncească, în primul rând, de ideea de business și abia apoi de bani. Andrei e sigur că astfel de antreprenori au mult mai multe șanse la succes. Pentru că dacă motivația financiară are limite, motivația intrinsecă, generată de entuziasmul de a face ceea ce-ți place, persistă.

De ce depinde succesul unei afaceri

Andrei este sigur că pentru a avea succes în afaceri, e nevoie de multă muncă și educație. Și anume aici o dau în bară majoritatea antreprenorilor de la noi. Ca să reușești, e esențial să înveți, să cercetezi domeniul în care vrei să-ți lansezi afacerea, să vezi ce se întâmplă pe piață, care sunt tendințele, cu ce obstacole se confruntă alte companii din domeniu etc.

Principalul motiv, pentru care businessurile falimentează, este pentru că antreprenorii nu au pregătirea necesară pentru a lucra în acel domeniu. Iată de ce, expertul îi îndeamnă pe cei dornici de a se lansa în afaceri să testeze, să se instruiască și să aibă o atitudine mai responsabilă.

Ce face un business consultant și cum te ajută să-ți crești afacerea

Am fost curioși să aflăm cum anume lucrează un expert în creșterea accelerată a afacerilor și ce plus valoare poate aduce unei afaceri colaborarea cu un astfel de specialist. Chiar dacă nu ne-a dat nume concrete, pentru a nu încălca dreptul la confidențialitate al clienților săi, Andrei ne-a relatat câteva cazuri interesante.

Expertul a povestit cum decurge procesul de muncă, cât de important e ca antreprenorul să aibă încredere în consultantul său, să fie deschis și sincer. Pentru început, se stabilește obiectiv în ce punct se află compania. Ce e bine și ce ar trebui schimbat. De ce s-a ajuns aici, care acțiuni ale antreprenorului au dus la această situație și ce ar trebui de întreprins pentru a schimba starea lucrurilor.

Business consultantul a povestit despre unul dintre clienții săi care activează în domeniul deservirii auto și care, în 7 luni, și-a crescut rulajul mediu pe lună de la 230 000 la 1000 000.

Urmărește interviul integral, vezi mai multe business case-uri din experiența lui Andrei Shuleansky și află cum te poate ajuta să-ți dezvolți afacerea o colaborare cu un business consultant.