Cristian Frunze și Corneliu Său | DAD Podcast #43
Cristian Frunze podcast

Cristian Frunze și Corneliu Său | DAD Podcast #43

07.08.2023

Un nou episod de DAD Podcast vine tocmai cu doi invitați. E vorba de Corneliu Său și Cristian Frunze. Corneliu Său este fondatorul fabricii de mobilă „Tandem” și a mai fost pe la noi. Cristian Frunze e un tânăr antreprenor, care a ajuns în lumea afacerilor încă pe la 14 ani, iar acum are 2 afaceri de succes – una în domeniul educației online și alta în domeniul marketingului.

Ne-a părut interesant să confruntăm două generații diferite de antreprenori, să comparăm modul de gândire și provocările cu care se confruntă fiecare.

Podcast cu Cristian Frunze (antreprenor la 14 ani) și Corneliu Său

Cristian Frunze – antreprenorii investesc în educație | Podcast

Am vorbit despre planuri de viitor și despre probleme, dar și despre viziuni și oportunități. Dacă Cristian e abia la început de drum și tinde să acumuleze cât mai multă experiență și să învețe de la alți antreprenori, Corneliu Său are în spate ani de experiență și e în postura de a ghida și a sfătui alți antreprenori care îi solicită ajutorul.

Totuși, ambii antreprenori investesc și timp, și bani în propria educație. Corneliu Său intenționează să plece în SUA unde s-a înscris la o școală pentru a învăța engleza. Iar Cristian are grijă să se întâlnească regulat cu cât mai mulți mentori care l-ar putea ghida în cariera sa.

Cristian Frunze și Corneliu Său – despre provocările unui antreprenor

Am fost curioși să aflăm cu ce provocări se confruntă fiecare dintre cei doi antreprenori, așa că nu am ezitat să-i întrebăm. Ca adolescent, Cristian trebuie să meargă la școală, ceea ce-i ia, practic, jumătate de zi. O altă provocare ține de gestionarea afacerii, anume în ceea ce privește aspectele legale. Trebuie să acționeze prin intermediul părinților, pentru că încă nu a ajuns la majorat. Lui Cristian însă îi place să învețe și consideră că în postura de tânăr antreprenor are mai multe avantaje decât dezavantaje. Lumea e deschisă să-i ofere sfaturi și să-l ghideze. Găsește cu ușurință mentori dispuși să-l ajute uneori chiar și gratuit.

Pentru Corneliu Său, cea mai mare provocare pe care o are la etapa actuală e să treacă la etapa de investitor. Ceea ce presupune un anumit tip de gândire și o anumită atitudine. Corneliu spune că încet, încet, se implică în anumite proiecte ca investitor. O altă provocare ține de cum să-și organizeze viața pe lângă afaceri.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre mediul de business din Republica Moldova | Victor Voluță | KPMG

Am fost curioși să aflăm care e vârsta potrivită pentru a intra în lumea businessului din perspectivele celor doi invitați. Ambii au fost de acord că nu ar exista o anumită vârstă exactă și depinde de fiecare în parte. Totodată, cu cât mai devreme începi să te ocupi cu afacerile, cu atât mai devreme acumulezi experiența necesară și ai mai mult timp la dispoziție ca să înveți din practică, și nu doar din teorie.

Vizionează sau ascultă podcastul și vezi ce planuri au cei doi antreprenori, cu ce dificultăți se confruntă, dar și cu ce preț ar fi dispuși să-și vândă afacerile.