Servicii de contabilitate pentru agenție de turism - Servicii de contabilitate

Servicii de contabilitate pentru agenție de turism

27.09.2022

Prima agenție de turism din lume a fost fondată de Thomas Cook. Aceasta a început de la scurte călătorii cu trenul și a ajuns destul de repede să organizeze excursii în diferite țări și să aibă mai multe filiale, inclusiv în Australia și Noua Zeelandă. În fiecare an, agenția deservea în jur 20 de milioane de clienți și a rezistat pe piață timp de 178 de ani. Destul de mult. Mai ales dacă ne gândim la 2020, când pandemia și toate restricțiile de după au pus la pământ multe afaceri. Și asta într-un singur an. D-apoi în 178 de ani câte se puteau întâmpla? Și totuși, agenția lui Cook a rezistat. Te întrebi care era secretul? Noi suntem convinși că secretul lui era o evidență contabilă dusă ca la carte. De aceea îți propunem serviciile noastre de contabilitate.

Agențiile de turism efectuează o mulțime de tranzacții pe zi. De la biletele la avion, rezervarea hotelului și asigurările medicale, până la servicii de ghidaj, excursii și transport local etc. În toată această învălmășeală, e foarte probabil să nu reușești să urmărești tot ce se întâmplă cu banii care ajung pe mâna ta. Iată de ce, în domeniul turismului, evidența contabilă este esențială. Orice eroare, cât de mică ar fi ea, îți poate pune afacerea în pericol.

De ce e important ca evidența contabilă să fie dusă corect?

Păi uite, să presupunem că un client vine la tine ca să-i planifici o vacanță. Dar nu-ți spune unde vrea să plece, de ce buget dispune, pentru câte persoane să faci rezervarea și nici în ce perioadă a anului are timp pentru această vacanță. Oare ai putea să-l ajuți fără să știi aceste informații?

Exact așa e și în afaceri. Dacă nu ai o imagine clară despre cum stau lucrurile în agenția pe care o administrezi, nu ai cum să-ți planifici bugetul și să-ți gestionezi eficient resursele. Da, poți să încerci. Însă ai acționa cu ochii închiși. Și cel mai probabil, vei comite muuulte greșeli.

Doar atunci când știi exact ce cheltuieli și ce venituri ai, poți calcula profitabilitatea companiei și îți poți planifica munca.

Contabilitatea are menirea să-ți furnizeze toate informațiile de care ai nevoie pentru a-ți crea această imagine de ansamblu și pentru a te ajută să iei decizii bine gândite, decizii care să contribuie la dezvoltarea afacerii tale.

De ce să alegi serviciile de contabilitate de la DAD Accountant?

Contabilitatea este un lucru sine-qua-non pentru orice afacere. Întrebarea e simplă: la cine să apelezi pentru aceste servicii.

Răspunsul e la fel de simplu. Depinde ce-ți dorești și ce buget ai. Dacă vrei să economisești, dar totodată, să fii sigur că evidența contabilă din compania ta e în mâini bune, o opțiune rezonabilă ar fi outsourcing-ul sau, altfel spus, externalizarea serviciilor de contabilitate. Ce înseamnă asta? Pe scurt, ca să nu trebuiască să achiți un salariu + impozite, asigurare medicală, indemnizații, concedii etc., apelezi la o firmă de contabilitate și semnezi un contract de colaborare, iar specialiștii de acolo se ocupă de contabilitatea ta.

Anume asta îți oferă DAD Accountant. Mai mult decât atât, de contabilitatea ta nu se va ocupa o singură persoană (care mai poate greși uneori), ci o întreagă echipă formată din contabil-șef și contabili. Iar asta înseamnă o siguranță mai mare.

Să ne înțelegi corect. Noi nu facem minuni și nici nu muncim în locul tău. În schimb, avem grijă să-ți punem la dispoziție toate informațiile despre veniturile și cheltuielile tale. Monitorizăm și sistematizăm aceste informații în așa mod, încât tu să ai acces la ele oricând și să poți lua decizii în baza lor. Avem grijă ca datele să fie mereu actualizate, te ținem la curent cu ce impozite trebuie să achiți și ne ocupăm de rapoartele către fisc, ca tu să nu ai bătăi de cap cu asta și să te poți concentra pe creșterea afacerii tale.

Citește și: Cum să retragi bani din firmă și să nu ajungi în incapacitate de plată

Servicii-de-contabilitate-agenție-turism_DAD-Accountant-2

Ca să fie mai clar, hai să rezumăm ce obții la DAD Accountant:

  • O echipă de specialiști cu experiență

În loc de un singur contabil, obții o echipă de specialiști cu experiență, care se ocupă de toate documentele de contabilitate și sistematizează toate informațiile, astfel încât tu să ai o imagine de ansamblu foarte clară despre ce se întâmplă în agenția ta de turism.

  • Evidența tranzacțiilor

Vei ști exact când și pe ce ai cheltuit banii (rezervarea biletelor de avion, rezervare hotel, serviciile ghidului, asigurările medicale etc.), precum și ce încasări ai avut într-o anumită perioadă. Asta îți va permite să achiți impozitele la timp și să știi ce ai făcut cu fiecare bănuț care a ajuns în mâinile tale.

  • Serviciile unui consultant financiar

Știm că dezvoltarea unei afaceri nu e un lucru simplu. Trebuie să ai competențele necesare pentru a analiza oportunitățile de pe piață și pentru a le identifica pe cele mai profitabile. De asta se ocupă directorul financiar.

Dar nici cel mai bun director financiar nu te poate ajuta să-ți crești afacerea dacă nu dispune de niște informații contabile veridice și sistematizate.

Contabilii noștri se ocupă anume de asta – să-ți furnizeze informații veridice, care să reflecte situația la zi, ca directorul tău financiar să poată folosi aceste informații pentru a lua decizii corecte.

  • Serviciile unui consultant financiar

Dacă nu ai un director financiar, DAD Accountant îți pune la dispoziție și serviciile unui consultant financiar care analizează oportunitățile de dezvoltare pentru agenția ta de turism și te ajută să-ți dezvolți afacerea concentrându-te pe direcțiile care să-ți aducă mai mult profit.

  • Ai nevoie de un împrumut? Află dacă poți beneficia de un credit

Pandemia ne-a arătat o dată în plus că nimeni nu e asigurat și că oricând se poate întâmpla să avem nevoie de un împrumut. Informațiile furnizate de contabilitate te ajută să înțelegi dacă ți se va acorda un credit, cam ce sumă poți împrumuta, pe ce perioadă și în cât timp ai putea întoarce banii.

  • Evidența cheltuielilor și a profitului

Pe lângă acestea, echipa DAD Accountant te ajută și cu evidența cheltuielilor și a profitului tău. Astfel, vei ști când trebuie să te înregistrezi ca plătitor de TVA și în ce cazuri, dacă ești tur-operator, nu e nevoie să faci asta indiferent de volumul de vânzări. Totodată, vei ști când ești obligat să instalezi terminale POS.

Ce trebuie să faci?

Contactează-ne la telefon, pe messenger sau unde îți este mai comod și hai să stabilim o întâlnire. Vom discuta toate aspectele și vom semna un contract.

Apoi, de la tine se va cere doar să fixezi o dată la care să primești informațiile despre profitabilitatea agenției tale de turism și despre impozitele pe care trebuie să le achiți.

În acest fel, nu mai trebuie să-ți bați capul de termenele-limită. În plus, odată ce îți sunt furnizate date exacte despre ce se întâmplă cu banii tăi, vei ști cum să-ți gestionezi în continuare resursele financiare.

Apelează acum la DAD Accountant și cere mai multe detalii despre oferta noastră pentru agențiile de turism!

Servicii-de-contabilitate-agenție-turism_DAD-Accountant-3