10 cele mai frecvente interacțiuni între contabilitate și administrator

10 cele mai frecvente interacțiuni între contabilitate și administrator

21.11.2022

Care sunt cele mai frecvente interacțiuni între contabilitate și administrator

Calcularea salariilor – contabilul primește informația de la administrator, se face dosarul și apoi, se calculează salariul.

Achitarea salariilor – poate fi prin transfer bancar sau prin casa de marcat, în numerar.

Raportul debitori/creditori – cine ție îți este dator și cui tu ești dator.

Emiterea facturilor – uneori, dacă nu emiți la timp facturile, unele plăți pot fi amânate ani de zile.

Plătitor de TVA – chiar dacă mulți optează să nu fie plătitori de TVA, sunt multe cazuri când, din punct de vedere fiscal, e mult mai convenabil, să devii plătitor de TVA.

Scadența de plăți – când știi că ești dator cuiva, dar, conform contractului, ai un termen de achitare. Iată la asta se referă scadența de plăți – când anume trebuie să achiți.

Achitarea impozitelor – trebuie să afli ce impozite ai de achitat, să reușești să-ți gestionezi banii.

Semnarea dărilor de seamă – indiferent că semnezi fizic sau cu semnătura electronică, trebuie să stabilești exact când vei semna dările de seamă.

Monitorizarea resurselor companiei – pentru ca procesele de muncă să nu fie perturbate, trebuie să monitorizezi foarte bine resursele de care dispui.

Întocmirea situației financiare – rezultatul muncii tale, informațiile care îți arată care este rezultatul tău.

Ce să faci ca să nu întâmpini probleme legate de aceste obligațiuni

În primul rând, e nevoie să stabilești anumite termene-limită. De exemplu, salariile se calculează la data de 5, se achită la data de 10. Pentru Raportul debitori/creditori, de exemplu, data de 15. Și tot așa pentru fiecare.

Concluzie: Pentru ca un contabil să-și facă munca bine e nevoie de o colaborare strânsă dintre acesta și administrator. Ca toate procesele să funcționeze, e important să stabilești anumite termene-limită pentru fiecare în parte. Astfel, o să-ți fie mai simplu să monitorizezi situația și să faci totul la timp.