Managementul financiar – important pentru orice afacere | DAD Expert

Managementul financiar – important pentru orice afacere | DAD Expert

18.09.2023

Cine nu-și dorește o afacere prosperă care să aducă cât mai mulți bani? Dar câți dintre antreprenori sunt dispuși să-și înceapă businessul de la un management financiar bine pus la punct? Astăzi venim cu un nou sezon de DAD Expert. Dacă în primul sezon am discutat despre recrutare și HR, acum vorbim despre managementul financiar. Mai exact, despre ce reprezintă managementul financiar, când o afacere are nevoie de acest serviciu, dar și cum managementul financiar poate contribui la dezvoltarea companiei.

Managementul financiar – ce este și cin ear enevoie de el

Astfel, am discutat cu Dan Dima, cofondator DAD Group, CEO DAD Management – Planificare financiară, CEO la Academie Vie și auditor financiar, despre etapele de dezvoltare ale unui business și despre ce elemente din managementul financiar ai nevoie la început, când pui bazele unei afaceri, la etapa de 2-3 ani, la etapa de 8 ani+, dar și atunci când ajungi să-ți dezvolți o companie mare.

Se pare că managementul financiar e vital pentru orice afacere, indiferent de etapă de dezvoltare la care se află. Specialiștii recomandă să apelezi la acest serviciu chiar înainte de a deschide o afacere. Pentru că acest lucru te va ajuta să vezi cât de bună e ideea ta de business, să-ți planifici bugetul și, în acest mod, să minimizezi riscurile unui eșec.

Managementul financiar în regim outsourcing

De asemenea, analizăm care e diferența dintre managementul financiar și contabilitate. Totodată, discutăm despre oferta DAD Management și de ce antreprenorii optează pentru serviciile de management financiar în regim outsourcing. Chiar dacă există prejudecata conform căruia e mai bine să ai un specialist angajat în companie, cu care să poți ține legătura 24/24 și să fie mereu în vizorul tău, în ultima perioadă, serviciile în regim outsourcing devin din ce în ce mai populare.

Vizionează interviul integral și află de ce managementul financiar e important pentru orice business!