Cum să-ți gestionezi banii într-o afacere? Dan Dima la Nota Doi

Cum să-ți gestionezi banii într-o afacere? Dan Dima la Podcast Nota Doi

16.11.2022

Orice antreprenor vrea ca afacerea lui să aducă cât mai mulți bani. Problema e că socoteala de acasă nu întotdeauna coincide cu cea de la piață.

Ca să reușești să pui bazele unei companii și să o dezvolți continuu, astfel încât să-ți aducă profit, trebuie să investești în managementul financiar. Acesta este, probabil, unul dintre cele mai importante aspecte ce țin de lumea businessului. De ce? Pentru că te ajută să-ți gestionezi banii corect.

Anume managementul financiar a fost subiectul celui mai recent episod din podcastul Nota Doi. Moderatorul podcastului, Vadim Cușnir, l-a avut drept invitat pe expertul în finanțe, Dan Dima. Pe lângă aceea că este specialist în domeniul finanțelor, Dan mai e și unul dintre fondatorii DAD Group. Așa că poți avea toată încrederea în ceea ce spune, pentru că se bazează pe o experiență bogată în domeniu.

Băieții au discutat despre importanța managementului financiar într-un start-up, despre principalele dificultăți cu care se confruntă antreprenorii și despre rolul directorului financiar în companie.

Dividende, salarii și impozite?

Da, Dan a vorbit și despre dividende, salarii, impozite, totodată a explicat ce înseamnă cheltuielile fixe și cheltuielile variabile, cum se stabilește prețul și cum să faci ca să vinzi scump. Dan te sfătuiește să nu „vâri mâna” în banii companiei. Deoarece asta îți face rău în primul rând ție. Fondatorii ar trebui să se mulțumească cu dividendele. Iar dacă sunt angajați în compania lor, atunci e corect să primească și un salariu.

Un alt sfat de reținut e să ai mereu un plan B sau C, sau câte vrei tu. Important e să te gândești la diferite situații și procese de lucru din mai multe perspective și să te gândești ce ai putea face dacă lucrurile n-ar merge așa cum îți dorești.

Urmărește interviul integral și află ce înseamnă o gestionare eficientă a banilor, dar și cum poți beneficia de un curs gratuit de Management financiar, în care informațiile sunt expuse, succint și pe înțelesul tuturor.