- Recrutare

De ce unii candidați se retrag în procesul de recrutare
-
2023-11-02
Una dintre problemele cu care ne confruntăm cel mai des în procesul de recrutare este că unii candidați se retrag...
Mai multCompaniile care organizează team building-uri câștigă de 2,5 ori mai mult decât companiile care nu fac acest lucru! Totodată, conform aceluiași studiu (Forbes 2000 Survey), 75% din angajați consideră că colaborarea eficientă în cadrul echipei este un factor esențial pentru job-ul pe care îl au. Dacă ar fi să corelăm aceste date, înțelegem cât de important este ca ,,team building-urile regulate” să reprezinte mai mult decât o sintagmă atractivă din anunțul de angajare a companiei.
Team building-ul, în primul rând, este un instrument eficient de motivare și consolidare a echipei tale. Angajații motivați sunt predispuși să rămână în companie pentru o perioadă mai îndelungată. Acest lucru este susținut și prin date statistice: 87% din angajații care consideră că sunt motivați și au parte de o colaborare eficientă cu colegii nu sunt predispuși să plece în altă companie și nici nu analizează ofertele altor angajatori.
Necesitatea team building-urilor regulate poate fi sesizată mai bine dacă ar fi să analizăm părerea angajaților referitor la nivelul de eficiență a colaborării în echipa din care fac parte. Conform studiului, 86% din angajați consideră că membrii echipei lor nu colaborează suficient de mult sau suficient de bine. Aici se include și eficiența comunicării în echipă. Dacă ar fi să transpunem aceste date, înțelegem că în majoritatea companiilor, munca de echipă poate fi și trebuie îmbunătățită.
Organizarea team building-urilor presupune o serie de avantaje pentru companiile care le organizează. Este vorba despre îmbunătățirea productivității, creșterea motivației, încurajarea colaborării, cultivarea încrederii și respectului reciproc în rândul angajaților. În mod ideal, exercițiile de consolidare a echipei ar trebui să aibă loc în afara biroului și să ofere angajaților un motiv pentru a interacționa unii cu alții într-un mediu care nu este legat de muncă. Însă, circumstanțele actuale nu permit acest lucru. O soluție eficientă în acest sens sunt team building-urile virtuale. În acest articol o să descriem acest tip de activitate, atașând și un set de recomandări pentru o desfășurare suficient de interactivă a unui team building virtual.
Este foarte important ca team building-ul să fie privit ca investiție nu doar în angajați, dar și în companie. E un lucru demonstrat (și statistic inclusiv) – companiile cu angajați motivați care lucrează și comunică eficient în echipă, câștigă mai mult. Dacă ar fi să privim strict partea financiară a acestui lucru, companiile, la nivel mondial, pierd în jur de $450 – $550 miliarde din cauza angajaților care, fie s-au demotivat, fie nu au reușit să se încadreze în echipă. Cu alte cuvinte, mai rentabil pentru o companie ar fi să investească astăzi o sumă X în motivarea angajaților și consolidarea echipei, decât să suporte ulterior cheltuieli directe sau/și indirecte (recrutare, instruire, adaptare).
Dacă ar fi să vorbim despre eficiență, conform datelor statistice, companiile care reușesc să ,,conecteze” între ei membrii echipei, înregistrează o creștere de randament cu 25%. Datorită team building-urilor, fiecare angajat primește acel boost necesar de energie, cunoaște echipa într-un mod ,,altfel”, devine mai fericit și, respectiv, mai productiv. Astfel, creșterea randamentului este justificată și într-o oarecare măsură, firească.
În circumstanțele actuale, companiile tind să ofere angajaților, în măsura posibilităților, oportunitatea de a lucra remote. În acest sens, deseori, membrii echipelor sunt divizați, comunică și se întâlnesc foarte rar sau deloc. Acest lucru cauzează reducerea productivității, deoarece este foarte greu să menții o echipă motivată și productivă la distanță. Organizarea team building-urilor virtuale este un instrument potrivit și eficient în acest caz. Mai jos găsiți câteva sfaturi despre cum să organizați un team building virtual și să păstrați echipa implicată și interesată în activitate, chiar dacă membrii echipei sunt la distanță.
Team building-urile virtuale sunt excelente pentru îmbunătățirea comunicării, consolidarea încrederii în cadrul echipei, creșterea creativității, reducerea conflictelor. Totodată, team building-urile virtuale reprezintă o modalitate excelentă de a obișnui echipa cu întâlnirile la distanță.
Prin organizarea regulată a acestei activități, oferi membrilor echipei tale o posibilitate de a interacționa într-un mod distractiv. Totodată, prin intermediul team building-urilor virtuale angajații se cunosc mai bine, devin mai motivați și mai predispuși să colaboreze eficient. Toate acestea, în ansamblu, aduc beneficii și companiei tale.