Provocările recrutării pe o piață nouă cu Cornel Morcov, CCO la FAN Courier Moldova | DAD Expert - Servicii de recrutare

Provocările recrutării pe o piață nouă cu Cornel Morcov, CCO la FAN Courier Moldova | DAD Expert

25.04.2024

În episodul de astăzi de DAD Expert invitatul nostru a fost Cornel Morcov, Director Comercial la FAN Courier Moldova. Luând în considerare faptul că FAN Courier, care este cea mai mare companie de curierat din România, a reușit să se lanseze cu succes și în RM, ne-am gândit că ar fi interesant și util să discutăm despre cum a reușit să-și creeze echipa locală.

Cu ce provocări s-a confruntat FAN Courier la crearea echipei

Principalele provocări cu care s-a confruntat FAN Courier au ținut de necunoașterea pieței locale și de specificul industriei de poștă și curierat. Și brandul companiei a jucat un rol important în procesul de recrutare. Datorită faptului că FAN Courier e foarte cunoscută în România, a reușit să atragă angajați și să le cucerească încrederea.

Avantajele companiilor străine în procesul de recrutare

Oamenii sunt tentați să muncească pentru o companie străină, pentru că speră că vor beneficia de condiții de muncă mai bune. Prin asta înțelegem salarii mai mari, un mediu de muncă plăcut, atitudine prietenoasă și, nu în ultimul rând, beneficii extrasalariale.

Cum a ajuns FAN Courier să colaboreze cu DAD Human Capital. De ce să apelăm la companiile de recrutare

Externalizarea unor servicii este un lucru firesc. E mai bine să te încredințezi unor specialiști. Mai ales când vii pe o piață nouă, necunoscută. Cornel Morcov a venit și cu câteva sfaturi pentru antreprenori. A povestit din experiența FAN Courier cu alte agenții și cum a ajuns să colaboreze cu noi.

Ce face FAN Courier pentru a facilita încadrarea în echipă a noilor angajați. Valorile reale ale companiei

E important să nu confundăm valorile aspiraționale ale companiei cu cele reale. Atunci când stabilim valorile companiei, acestea trebuie să reflecte realitatea și să fie acelea care se transpun în activitatea de zi cu zi a fiecărui angajat.

La ce aspecte ar trebui să fie atenți angajatorii locali. Practici utilizate în România și alte țări. Importanța condițiilor de muncă

La final, Cornel Morcov a venit și cu câteva recomandări sau provocări pentru angajatorii locali. Acesta le sugerează să se inspire de la companiile străine, să acorde o atenție sporită angajaților, să investească în crearea unui mediu de lucru plăcut și să-și motiveze angajații.

Vezi interviul integral:

Vizionează și: Soluții în recrutare de la experții HR, cu Mihail Popescu, fondator RarePeople | DAD Expert