- Altele

Când nu ai nevoie de management financiar
-
2022-12-20
Orice antreprenor care își dorește o afacere de succes are nevoie de un management financiar bun. Managementul financiar te ajută...
Mai multPandemia COVID-19 a schimbat considerabil modul în care companiile își desfășoară activitatea în prezent. O parte din aceste schimbări sunt temporare, pe când cealaltă parte reprezintă schimbări care vor influența afacerile și după ridicarea situației pandemice. Astfel, pentru rămâne competitivi în era post-COVID, managerii de afaceri deja de acum ar trebui să implementeze măsurile corespunzătoare. În acest articol abordăm subiectul competitivității afacerilor în mediul post covid și cum acestea ar trebui să-și ajusteze strategiile pentru a crește în continuare.
Cele 5 P-uri au fost create de Henry Mintzberg în 1987. Această abordare îți permite să creezi strategii care vor fi relevante pentru aspectele cheie a afacerii tale. Iată care sunt aceste 5 P-uri, valabile pentru orice afacere:
Fiecare dintre aceste 5 P-uri reprezintă o abordare diferită a strategiei. Înțelegerea și utilizarea corectă a fiecărui element te ajută să dezvolți și să implementezi o strategie de afaceri robustă, practică și realizabilă.
O înțelegere clară a poziție și a situației în care se află afacerea ta la momentul actual te ajută să prognozezi cum va evalua aceasta. Poziția strategică în acest sens se referă la o “imaginea de ansamblu” a companiei tale în raport cu factorii externi.
Pe lângă efectele negative, pandemia a descoperit și a catalizat anumite oportunități. Ar fi bine să analizezi poziția actuală a companiei tale prin prisma acestor oportunități. Astfel poți determina modul în care poți valorifica aceste oportunități reieșind din poziția companiei tale. Totodată, este recomandat să faci și o previziune a poziției în care se va afla compania ta peste un anumit interval de timp. Ai putea să determini o poziție pe care o vei seta drept scop. Astfel, vei avea o înțelegere clară despre unde te afli acum și unde trebuie să ajungi. Reieșind din aceasta, îți va fi mai simplu să-ți dezvolți strategia de creștere.
Implementarea strategiilor noi presupune, totodată, modificarea strategiilor deja implementate. În continuare descriem câteva recomandări care îți pot fi utile în ceea ce privește ajustarea strategiilor cheie în raport cu efectele situației pandemice:
Citește și: Analiza SWOT – instrument indispensabil pentru antreprenor
Deși pandemia este în plină de desfășurare, afacerile deja dezvoltă și implementează strategii de creștere adaptate condițiilor post-pandemice. Totodată, afacerile tind să valorifice într-un mod special digitalizarea și externalizarea.
De fapt, în circumstanțele actuale, marele avantaj al externalizării constă în faptul că poți externaliza anumite activități, concentrându-te exclusiv pe elaborarea și implementarea strategiilor de creștere. Este destul de complicat, iar uneori – imposibil să le faci pe toate la 100%. Astfel, poți stabili priorități și externaliza o parte din activități către furnizorii de servicii outsourcing. În unul dintre articolele noastre poți citi despre cum organizezi un proces de externalizare eficient și sigur.
Precum am menționat, pe lângă provocări, pandemia creează și oportunități. Valorificând aceste oportunități poți oferi afacerii tale un boost suplimentar. Totodată, este important să-ți adaptezi strategiile în conformitate cu acea “nouă realitate”. Urmând trick-urile descrise în acest articol vei reuși să-ți păstrezi afacerea competitivă atât în perioada pandemiei, cât și în perioada post pandemică.
Iar dacă planul strategic cuprinde și externalizarea serviciilor de contabilitate, raportare, calculul salariului (payroll services) sau alte servicii financiar-fiscale, poți apela cu încredere la echipa de experți DAD Accountant. Contactele le găsești aici.