6 acțiuni vitale pentru afaceri în 2021 - DAD Accountant

6 acțiuni vitale pentru afaceri în 2021

26.02.2021

Noile tehnologii, schimbările sociale, precum și pandemia COVID-19 schimbă rapid peisajul de afaceri. În acest sens este important ca, în calitate de antreprenor să cunoști care sunt aspectele cheie la care ar trebui să atragi atenția în 2021. În acest articol descriem 6 aspecte cheie pe care ar trebui să le analizezi pentru a-ți dezvolta o afacere profitabilă în 2021.

1. Gestionează resursele disponibile într-un mod cât mai eficient

În mediul actual, companiile activează în condiții de presiune ridicată în ceea ce privește gestiunea cât mai eficientă a resurselor disponibile. Companiile își propun drept scop să ofere pieței produse și servicii inovative, avansate tehnologic, dar care să rămână competitive din punct de vedere a costurilor. Ca urmare, gestiunea corectă a resurselor devine o prioritate de înaltă importanță pentru companiile din prezent.

2. Asigură-te că afacerea ta publică date veridice aferente activității desfășurate

De fapt, transparența activității reprezintă cu mult mai mult decât simpla partajare a informațiilor financiare, etice și operaționale ale companiei tale. Transparența în orice afacere determină în egală măsură progresul exponențial și promovează satisfacția generală atât a angajaților, cât și a angajatorilor. Vezi mai jos câteva beneficii pe care le au afacerile transparente:

  • Transparența generează încredere.

    Odată ce afacerea ta este transparentă, crește și încrederea față de aceasta, atât din partea clienților tăi, cât și din partea propriilor angajați.
  • Publicând informații transparente și veridice îți extinzi rețeaua de relații și cunoștințe, atragi noi clienți și noi investiții.

    Investitorii atrag o atenție specială la transparența companiei. Odată ce compania publică date veridice, aceasta inspiră încredere și devine mai atractivă din punct de vedere investițional.

Inițial, ar putea să-ți pară că transparența reprezintă o mare responsabilitate și s-ar putea transforma într-un punct vulnerabil, dar de fapt, transparența este un punct forte pentru afacerea ta, care poate schimba jocul în avantaj.

3. Externalizează activitățile importante care necesită implicarea specialiștilor de valoare (contabilitate, IT, juriști, consultanți pe procese interne, etc)

Pentru o mare parte din companii, externalizarea serviciilor vitale nu reprezintă o opțiune de optimizare, ci o adevărată necesitate. Adesea, modul cel mai fiabil de a-ți dezvolta afacerea, de a lansa un produs sau de a gestiona operațiunile este să deleghezi anumite sarcini către un partener extern. Iată care sunt principalele avantaje a externalizării:

  • Reduce și controlează costurile de operare: externalizarea este adesea mai ieftină decât angajarea unor specialiști valoroși. Totodată, reduci și incertitudinea pe partea de modificare a costurilor de remunerare a specialiștilor;
  • Îmbunătățește concentrarea companiei: externalizând sarcini importante, oferi angajaților tăi mai mult timp să se concentreze pe anumite activitățile operaționale pe care le au. Astfel, obții posibilitatea să-ți dezvolți afacerea într-un tempou mai rapid;
  • Extinde fondul de talente fără a suporta cheltuieli de recrutare. Externalizarea îți permite să deleghezi sarcini către talente fără a le recruta. Astfel, nu mai e nevoie să suporți cheltuieli considerabile în procesul de atragere și menținere a specialiștilor;
  • Minimizează riscul de producere a erorilor. Companiile de outsourcing sau firma contractantă își va împărtăși partea de responsabilitate pentru îndeplinirea sarcinilor care le sunt atribuite.

Vezi și: Provocările unei afaceri în creștere

4. Stabilește o politică contabilă și fiscală corectă, transparentă

Companiile care activează corect și transparent sunt mai atractive din puncte de vedere al investițiilor. Un raport financiar transparent și veridic inspiră mai multă încredere potențialilor investitori. Totodată, asemenea companii sunt eligibile și pentru obținerea anumitor granturi, subvenții. Astfel, în cazul în care ai în plan să-ți extinzi afacerea, o politică contabilă corectă este aspectul la care ar trebui să atragi atenția.

5. Investește în educația și dezvoltarea propriilor angajați

Conform Huffington Post, companiile care investesc în dezvoltarea angajaților săi înregistrează profituri cu 24% mai mari decât companiile care nu fac acest lucru. Investiția în dezvoltarea angajaților este o investiție pe termen lung. Dezvoltând propriile talente capeți un avantaj important în raport cu concurenții – expertiză de calitate înaltă. Acesta, de fapt, nu este unicul avantaj. Iată încă câteva avantaje cheie pe care le obții investind în dezvoltarea propriilor angajați:

  • Investind în dezvoltarea angajaților devii mai atractiv pe piața muncii și ai șanse să atragi mai multe talente;
  • Angajații care au posibilitatea de a învăța se simt mai implicați și motivați. Menține angajații angajați;
  • Creșterea eficienței proceselor;
  • Reducerea fluctuației angajaților.

6. Investește nu doar în activități de marketing, dar și în educația și informarea propriilor clienți

În prezent, pe lângă marketingul comercial, afacerile mai au și misiunea de a informa și a educa consumatorii. În acest sens, primul lucru pe care este important să-l înțelegi este că educația clienților nu este la fel ca marketingul. Educația clienților se referă la setul de activități sau procese pe care le pune în aplicare o afacere pentru a dota clienții cu anumite cunoștințe și abilități. Este vorba despre cunoștințele și abilitățile necesare pentru a profita la maximum de produsul sau serviciile companiei respective.

            De fapt, o afacere are de câștigat beneficii imense din educarea clienților. Totodată, dacă nu reușește să facă acest lucru, clienții vor găsi ei înșiși informațiile necesare, însă afacerea pierde puncte valoroase în ceea ce privește încredere și notorietate. Mai jos găsești 3 metode eficiente prin intermediul cărora poți transmite consumatorilor tăi informații utile.

  • Oferă clienților tăi o experiență practică – o interacțiune directă cu produsul / serviciul tău. Majoritatea oamenilor sunt studenți vizuali sau kinestezici – trebuie să vadă, să simtă ceva pentru a înțelege cu adevărat cum funcționează. Showroom-urile și mostrele sunt binevenite în acest sens;
  • Organizează workshop-uri în cadrul cărora vei învăța consumatorii să folosească eficient produsul/serviciul tău. Deseori, lucrurile care par simple pentru tine, nu sunt la fel și pentru clienții tăi;
  • Crează și distribuie content util care va putea fi accesat de către clienții tăi prin intermediul site-ului, newsletter sau social media. Distribuie life hack-uri DIY care permit clienților să-și satisfacă nevoile mai repede sau mai eficient folosind produsul sau serviciul tău.

Mediul de afaceri este unul imprevizibil, dominat de circumstanțe de incertitudine. Totodată, implementând aspectele descrise mai sus vei reuși să reduci acest grad de risc și îți vei crește șansele de a dezvolta o afacere în creștere continuă. Echipa de experți DAD Accountant este mereu disponibilă să-ți ofere suportul necesar în această activitate deloc ușoară.